De basics van de
Rolex Submariner

De Rolex Submariner

De Rolex Submariner is een horloge dat geen introductie nodig heeft. Het is een icoon onder de luxe horloges en staat bekend om zijn tijdloze elegantie en indrukwekkende prestaties onderwater. In dit artikel duiken we in de basiskenmerken van de Rolex Submariner en ontdekken we waarom het een favoriet is onder horlogeliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld.

Geschiedenis en Evolutie

De geschiedenis van de Rolex Submariner gaat terug tot 1953, toen Rolex het horloge introduceerde als een duikhorloge voor professionele duikers. Sindsdien heeft het verschillende evoluties en verbeteringen ondergaan, maar het behoudt nog steeds zijn iconische ontwerp en essentiële kenmerken die het zo herkenbaar maken.

Waterbestendigheid

Een van de belangrijkste kenmerken van de Submariner is zijn uitstekende waterbestendigheid. De vroege modellen waren waterdicht tot 100 meter, maar de huidige generatie Submariners kan onderwater gaan tot wel 300 meter diepte. Dit maakt het horloge geschikt voor professionele duikers en liefhebbers van avontuurlijke watersporten.

Draaibare lunette

De Submariner is uitgerust met een draaibare lunette, ook wel bekend als een duikring. Deze lunette kan worden gedraaid om duiktijden bij te houden en de veiligheidsstops te meten. De unidirectionele rotatie zorgt ervoor dat duiktijden nooit per ongeluk worden verlengd, wat essentieel is voor duikveiligheid.

Oesterkast en Oyster-armband

De Submariner maakt gebruik van Rolex’s beroemde Oyster-kast, die bekend staat om zijn robuustheid en waterbestendigheid. De kast is vervaardigd uit hoogwaardig roestvrij staal of kostbare metalen, afhankelijk van het model. Het horloge is ook uitgerust met een stevige Oyster-armband, die comfortabel om de pols past en een verlengsysteem heeft om over een duikpak gedragen te kunnen worden.

Automatisch uurwerk

Alle Rolex Submariner-modellen zijn uitgerust met een automatisch uurwerk, dat betekent dat het horloge zichzelf opwindt door de bewegingen van de drager. Het uurwerk staat bekend om zijn precisie en betrouwbaarheid, wat bijdraagt aan de reputatie van de Submariner als een topkwaliteitshorloge.

Een symbool

De Rolex Submariner is veel meer dan alleen een horloge; het is een symbool van stijl, prestatie en vakmanschap. Met zijn indrukwekkende waterbestendigheid, draaibare lunette, oesterkast en automatisch uurwerk biedt het horloge de perfecte combinatie van functionaliteit en esthetiek. Of je nu een fervent duiker bent, een horlogeliefhebber of gewoon op zoek bent naar een tijdloos horloge.

 
 

Interessante Artikelen

De basics van de Rolex Submariner

De basics van de Rolex Submariner De Rolex Submariner De Rolex Submariner is een horloge dat geen introductie nodig heeft. Het is een icoon onder de luxe horloges en staat bekend om zijn tijdloze...

Je eerste horloge kopen

Een gids voor het kopen van je eerste Horloge Je eerste horloge Het kopen van je eerste horloge kan een spannende en overweldigende ervaring zijn. Er zijn zoveel verschillende merken, stijlen en...

Dit zijn de beste horloge merken

Dit zijn de beste horlogemerken Horloges met ongeëvenaarde prestaties Een horloge is meer dan alleen een tijdmeter. Het is een statement van stijl, vakmanschap en persoonlijkheid. De wereld van...
Scroll naar boven